Infó a bejegyzésről:
2010. ápr. 21.
Címkék a bejegyzéshez:

Egy izgalmas Bergendy interjú a Sztárvizitben

Egy hangulatos budai kávézóban beszélgettem Bergendy Istvánnal, aki idén két jubileumot is ünnepel: a Bergendy zenekar jogelődje, a Közgazdasági Egyetem Ifjúsági Jazz együttese 50 évvel ezelőtt alakult, ő pedig ősszel lesz 70 éves.

Ha felkeressük a zenekar honlapját, ott ünnepi méltatás helyett a következőket olvashatjuk: "BERGENDY BÚCSÚ-ÉV koncertsorozat. A zenekar 2009. október 8-ig búcsúzik a közönségétől”. Mit jelent ez? Miért szűnik meg a Bergendy Koncert, Tánc, Jazz és Szalonzenekar?

Egy nagy létszámú zenekar fenntartása egyre nehezebb. Kevesebb a fellépés, a szervezőknek könnyebb kigazdálkodni egy kisebb együttest, nem beszélve arról, hogy a playback még olcsóbb. Úgy gondoltuk, hogy a két évforduló jó alkalom arra, hogy az 1983-ban alakult Szalonzenekar működését lezárjuk, mégpedig a 70. születésnapomon.

Miért egy évig búcsúztok?

Szeretnénk megadni a lehetőséget a minket kedvelőknek, hogy mindenhová elhívhassanak és mi el is tudjunk menni.

Ha kevesebb a fellépés, talán több a szabadidőd. Mivel töltöd?

A családommal vagyok, unokázom, de szívesen ülök a számítógép előtt is. Elsősorban a zeneszerzésben, hangszerelésben segít, de rendszerezem vele pályafutásunk képes és hangos dokumentumait is. Nemrég például megszereztem egy 1975-ös FMH-beli koncertünk felvételét.

Készül-e újabb Bergendy zenés játék?

Csukás Istvánnal újraírtuk a „Bohóc az egész család… meg a postás is!” című musicalünket, mely eredetileg még gyermekdarabnak készült. Egy munkanélkülivé vált család vállalkozásba kezd: a műlovar dédpapa adta ötlet nyomán cirkuszt alapítanak.

Október 8-a, a Szalonzenekar búcsúja utánra milyen terveid vannak?

Mindenképpen zenélek, zenélünk tovább, kisebb zenekarban gondolkodom, jazz-t szeretnénk játszani.


hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírek, érdekességek

A legjobb zenék, Dr. Boross kedvencei – már CD-n is!

2014. dec. 05.1 hozzászólás

A Dr. Boross kedvenceit tartalmazó válogatás CD-t az alábbi üzletekben és webáruházakban vásárolhatja meg: Lemezkuckó CD bolt – http://lemezkucko.hu/ Rockdiszkont CD bolt – http://www.rockdiszkont.hu/ CDBT … Tovább a bejegyzéshez »

Dr. Boross rendel!

2014. Már. 03.34 hozzászólás

Dr. Boross rendel – zenés műsorom 2011 és 2018 között volt hallható a Lánchíd Rádióban, minden hétköznap délután, 2 és 4 óra között! A hatvanas, … Tovább a bejegyzéshez »

Várom Önöket magánrendelésemen!

2014. Már. 03.4 hozzászólás

Szeretettel várom kedves jelenlegi és leendő Pácienseimet ortopéd,- kéz- és baleseti sebészeti magánrendelésemen! Az Affidea Mammut Egészségközpontban a mozgásszervi betegségek korszerű vizsgálatát és kezelését biztosítom … Tovább a bejegyzéshez »