Ismert emberek és barátaim mondták rólam!

Dr. Boross-sal – akkor még Gyurival – medikus korában találkoztunk először, egy pécsi egyetemi bulin, amikor – mint mostanában is – egyszerre több mindent csinált:  – műsort vezetett, a Bergendy Szalonzenekart rendezőként istápolta, és még lemezlovasként is fellépett…

Később tudtam meg, hogy elvégezte az orvosi egyetemet, sőt feleségül vette azt a csinos Medikát, akivel már akkor is együtt volt. Bár mindketten választott hivatásukat gyakorolták, Gyuri szabadidejében továbbra is a zene közelében maradt. Ezek után egyáltalán nem lepődtem meg, amikor meghallottam őt, mint Dr. Boross-t, a Sztár fM rádióban műsort vezetni. (A stílusokat, előadókat emberi oldalról, nagy hozzáértéssel közelíti meg, riportjai lendületesek.)

Azon sem csodálkoztam, hogy magazinokban jelennek meg cikkei, televízióban, és színpadokon is készít, vezet műsorokat. És hogy mindezek mellett orvosi karrierje is kiteljesedett, az egyszerűen fantasztikus! Nagyon nagyra tartom Dr. Boross tevékenységét a mai, értékvesztéssel terhes, zenei világunkban. Nagyon örülök, hogy annak idején Pécsett megismerkedtünk, és büszke vagyok a barátságunkra!

Bergendy István, zenész

 

Gyurival, Dr. Boross-sal való első találkozásomkor meglepett, hogy épp úgy otthonosan mozog a médiában, mint egyetemen tanult praxisában, az orvosi területen. Eleinte nem is tudtam elképzelni, hogy tudja összeegyeztetni ezt a két dolgot, melyek mindegyike teljes embert kíván, ha valaki jól akarja csinálni. Persze ez csak keveseknek sikerül, de ő az egyik, aki mindenhol a maximumon teljesít!

Mindkét területen volt alkalmam megcsodálni felkészültségét, szakmai precizitását és azt a hozzáállást, amiről nagyon sokan példát vehetnének! Agilis, felkészült, minden apró részletre kiterjedő pontossággal végzi munkáját, legyen az sebészeti szikével a kezében végzett műtét, vagy éppen egy élő rádióműsor, a mikrofon mögött ülve. Mindenre megtalálja a megoldást, nem kapkod, nem stresszel, mindig helyén van az esze, munkabírása pedig egyszerűen csodálatra méltó. Ilyen emberrel együtt dolgozni igazi öröm!

További sikereket kívánva, barátsággal:
Cserhalmi György, lemezlovas

 

Kedvenc Doktorom! Minden reggel hallgatok műsorodból egy darabkát, hogy vidám legyen reggelem és egy kis oldies-t szívjak magamba, mert így  mindig jól indul a napom. Olyan ritkaságokat prezentálsz nap, mint nap, hogy csak tátom a számat. (pedig egy picit ismerem a műfajt…). Minden ismerősöm irigyel, azért mert ismerlek és tudnak barátságunkról.

Nos, Gyurikám csak így tovább: „Sic itur ad astra!” Emberileg most nem fényezlek, mert azt a betegeid és a hallgatóid úgyis megteszik, elégedj meg annyival, szeretek Veled egy társaságba lenni!

Barátsággal üdvözöl: Danyi Attila

 

Egy véletlen baleset kapcsán a János korház Ortopéd-traumatológiai osztályán találtam magam, és mint izgága ember (egy volt DJ  mi legyen?) nehezen tűrtem  az ágyhoz kötöttséget, a műtét utáni mozdulatlanságot.

Némi vigaszt jelentett volna, ha a Grace klinikából ismert miniszoknyás ápolónők rohangáltak volna körülöttem, de négy csavarral és egy 31cm-es fémdarabbal a lábamban, na és megfelelő mennyiségű  kábító-nyugtatóval, ez csak álom maradt.

És ekkor, úgy este tíz körül  lépett be a kórterembe Dr Boross.

Korábban már találkoztunk néhányszor, de akkor Danyi Attila retro diszkójában, egyenrangú félként buliztunk, most pedig én mozdulatlanul, vízszintesen, Gyuri pedig fehér köpenyben, a kórházi orvosok magasztos  méltóságával az ágyam felett. Kábaságomban először még azt hiszem magáztam is… Mikor meghallottam a hangját, azt hittem már reggel van és a Sztár fM rádiót hallgatom.

Barátságos orgánumával, nyugodt stílusával lelket öntött belém és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a János kórházban töltött napok elröpültek, és mintha gyorsabban gyógyultam volna, mint a többiek… Lehet, hogy segített ebben  ,hogy  a nagyvizitek témája:  a Doors ,a Beach Boys  és az Animals slágerei???

Bár én aktív dj koromban (Őskor!) elsősorban a Funky és a Reggae klasszikusait játszottam, Gyurival mégis sok közös kedvencet találtunk, amikor régi bakelitjeimet – az Ő segítségével – digitalizáltuk.

Reggelente a dugóban araszolva  napról napra  csodálattal hallgatom Dr. Boross sztorijait és kommentjeit. Sokszor érzem úgy, hogy ilyenkor is gyógyít. Nem csak az aktuális telefonálónak, de a többi hallgatónak is csökken a cukor szintje, lejjebb megy a vérnyomása, jobb lesz a közérzete, ha meghallja például a „She Loves You” dallamait.

Dr Boross gyógyít, ha zenés műsort vezet  és komponál, ha gyógyít! Gyuri, őrizd meg a STÍLUSODAT a keverőnél és a betegágynál is!

Barátod és tisztelőd: D.Molnár György

 

Amikor a KARTHAGO 30 éves jubileumi nagykoncertjére készültünk, már hónapokkal korábban – és ha jól emlékszem, talán elsőként a médiából – felhívott Dr Boross Gyuri a Sztár Fm-től, hogy szeretne készíteni velem egy telefonos beszélgetést a koncertről. Természetesen nagyon örültem a megkeresésnek, és azonnal igent mondtam.

Kifejezetten szeretem a Sztár Fm-et, egyfelől mert naphosszat ragyogóan válogatott, klassz, korabeli zenéket sugároz, másfelől Dr. Boross műsora reggelente mindig kellemes, kultúrált és szórakoztató, úgyhogy örömmel vállaltam a beszélgetést.

Korábban mi nem nagyon ismertük egymást, de azonnal feltűnt, és roppantul meglepett, hogy mennyire felkészült volt. Pontosan tudott mindent a KARTHAGO-ról, sőt mint kiderült, az én személyes múltamat, pályámat is kiválóan ismerte. Pergőn, remek riporteri fogásokkal, tempósan, kifejezetten profin vezette a beszélgetést. Rendkívül udvariasan, de azért bátran kérdezett rá kényesebb dolgokra is. Végül is egy kerek, informatív, és lényegre törő riport született. Később, a nap folyamán sokan felhívtak, és gratuláltak a műsorhoz.

Később, a koncertig, még többször jelentkezett Dr. Boross, és reggeli műsorában – ahogy közeledett a nagy nap – az Ő közreműködésével, egyre több információt tudtunk megosztani a rádióhallgatókkal. Biztos vagyok abban, hogy a 30 éves jubileumi koncertünk sikere, jórészben köszönhető Dr. Boross Gyuri kitartó és profi segítségének is, amit ezúton szeretnék Neki megköszönni.

Orvosként még nem volt alkalmam Őt megtapasztalni, de biztos vagyok abban, hogy ha annyira jó doki, mint amennyire tehetséges, lelkiismeretes, és empatikus műsorvezető, akkor a betegei teljes biztonságban vannak a kezei alatt!

Szigeti Ferenc
A Karthago zenekarvezetője

 

Dr. Boross… ki egykor lemezlovasként belovagolt a szakma „közepibe”, és most rádiósként is… Légy üdvözölve és maradj velünk – mert szereted és érted is! Gyerünk, Gyuri, „B-Go”!

Szikora Róbert

 

 

 

 

Dr Boross,

Gyakran vannak közös dolgaink: Ha koncertünk van, én hívom Őt és várom, hogy a buli után elmondja véleményét, amire érdemes odafigyelni… Ha zenéről, zenei hírekről van szó, Ő hív és én szívesen megyek, mert felkészült, tudja, miről beszélünk, tudja, miről zenélünk…

Van, amikor nem hív, de én érkezem… a kórházba, ahol, mint kiváló orvos látja el a bajomat, ahogy legutóbb egy bicajos esésem után is. Dr Boross az, aki a rockzenét a rádión keresztül sugározza, a darabjaira hullott rockzenészeket pedig a kórházban „összerakja”.

Zeffer András – Zefi
MOBILMÁNIA és ex P.Mobil


Hírek, érdekességek

A legjobb zenék, Dr. Boross kedvencei – már CD-n is!

2014. dec. 05.1 hozzászólás

A Dr. Boross kedvenceit tartalmazó válogatás CD-t az alábbi üzletekben és webáruházakban vásárolhatja meg: Lemezkuckó CD bolt – http://lemezkucko.hu/ Rockdiszkont CD bolt – http://www.rockdiszkont.hu/ CDBT … Tovább a bejegyzéshez »

Dr. Boross rendel!

2014. Már. 03.34 hozzászólás

Dr. Boross rendel – zenés műsorom 2011 és 2018 között volt hallható a Lánchíd Rádióban, minden hétköznap délután, 2 és 4 óra között! A hatvanas, … Tovább a bejegyzéshez »

Várom Önöket magánrendelésemen!

2014. Már. 03.4 hozzászólás

Szeretettel várom kedves jelenlegi és leendő Pácienseimet ortopéd,- kéz- és baleseti sebészeti magánrendelésemen! Az Affidea Mammut Egészségközpontban a mozgásszervi betegségek korszerű vizsgálatát és kezelését biztosítom … Tovább a bejegyzéshez »