Infó a bejegyzésről:
2010. ápr. 21.

Benkő Lacival beszélgettem

Az Omega idén nyáron több szabadtéri rendezvényen is fellépett. Benkő Lászlóval, a zenekar billentyűsével beszélgettem. Milyennek láttad belülről a Stargarden fesztivált és a ti koncerteteket?

Jó ötletnek tartom, hogy összehozták ezeket az együtteseket és rajongóikat. Szerintem hoztuk azt, amit vártak tőlünk. Minden előadás egy újabb kihívás, és boldogok vagyunk, ha sikerül.

Két másik fesztiválon is felléptetek!

Igen, Alsóőrsön a Harley-Davidson találkozón, aztán Sopronban a Volt fesztiválon. Mindkét helyen ugyanúgy élveztük a zenélést, mint a Stargarden-en!

Most az Omega van fókuszban, de más formációkban is játszol, például ott voltál a Billentyűsök éjszakáján is.

Nagyon fontos, hogy az utánunk következő, de velünk már együtt dolgozó zenészgeneráció hogy tud érvényesülni. Ebből az ötletből indult a Billentyűsök éjszakája, különböző korú és zenei stílusú művészekből jött össze egy remek csapat!

Mecky szólólemezt készít: Omega dalok szimfonikus hangzással. Mit gondolsz erről?

Már a nyolcvanas éve elején, az űrrock korszakban az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis által elkezdtünk egy másik dimenzióban dolgozni. Megvolt a lehetőség, hogy a szintetizátorokkal nagyzenekari hangzást csináljunk.

Akkor innen az ötlet Mecky lemezéhez!

Igen, de igazán az hozta elő, hogy végre magáról, az életéről ír egy könyvet. Kikerülhetetlen persze, hogy ebben az a néhány évtized, amit együtt töltöttünk, benne legyen.

2012-ben jön az Omega megalakulásának 50 éves jubileuma, gondolom, nagyon készültök!

Sokat meditáltunk, hogy kihagyjuk-e ezt az évet, vagy jöjjenek a fesztiválok. Jól döntöttünk – ezek a fesztiválsikerek olyan alapot adnak, amiről nagyot dobbanthatunk 2 év múlva.

A terveitekhez jó egészséget és sok sikert kívánok!


hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírek, érdekességek

A legjobb zenék, Dr. Boross kedvencei – már CD-n is!

2014. dec. 05.1 hozzászólás

A Dr. Boross kedvenceit tartalmazó válogatás CD-t az alábbi üzletekben és webáruházakban vásárolhatja meg: Lemezkuckó CD bolt – http://lemezkucko.hu/ Rockdiszkont CD bolt – http://www.rockdiszkont.hu/ CDBT … Tovább a bejegyzéshez »

Dr. Boross rendel!

2014. Már. 03.34 hozzászólás

Dr. Boross rendel – zenés műsorom 2011 és 2018 között volt hallható a Lánchíd Rádióban, minden hétköznap délután, 2 és 4 óra között! A hatvanas, … Tovább a bejegyzéshez »

Várom Önöket magánrendelésemen!

2014. Már. 03.4 hozzászólás

Szeretettel várom kedves jelenlegi és leendő Pácienseimet ortopéd,- kéz- és baleseti sebészeti magánrendelésemen! Az Affidea Mammut Egészségközpontban a mozgásszervi betegségek korszerű vizsgálatát és kezelését biztosítom … Tovább a bejegyzéshez »