Orvoskollégáim mondták rólam!

Mint családorvos, a közös, általa meggyógyított betegeimen keresztül ismertem meg segítőkészségét, gyógyító munkájának eredményességét. Mint kérdezett, megfordultam a kolléga riporteri műhelyeiben. Itt munkatársaival elemeztük tevékenységét. Mint 102.1 Sztár fM rajongó, az adó sok-sok kedvelőjével és állandó hallgatójával beszélgettem Dr. Boross „rendeléseiről”.

Véleményem tehát összegző: túl azon, hogy Ő a legjobb orvos a riporterek között és a legjobb riporter az orvosok között – munkaterületein, tehát az ortopéd-sebészet körében, illetve a riporterek/műsorvezetők között is nagyszerűt alkot – a betegek javára és mindannyiunk örömére.

Dr. Dani Vilmos, Semmelweis Egyetem, Családorvosi Tanszék

Egy különleges ember jellemzői. A két hívatása egyenrangú. De azért kezdtem a szókapcsolatot az orvossal, mivel először lett orvos, majd később önerőből neves riporter, műsorvezető. Tudtam, hogy Gyuri remek orvos, hiszen ugyanazon szakma – a baleseti sebészet – képviselői vagyunk.

Kongresszusokon sokat találkoztunk, beszélgettünk, zenei pályájáról viszont nem tudtam. Egy véletlennek köszönhető, hogy erről az oldaláról is megismerhettem: közös barátunkkal, Dr. Csabai Mátyással, a Lemezbörze Plusz tulajdonos-főszerkesztőjével egy utcában lakunk. Egszer, amikor Dr. Boross nála járt, szóba került az én nevem is, majd Gyuri becsöngetett hozzám.

Nagy volt a meglepetés, hiszen szerény személyem is kötődik némiképp a zenéhez. Közös nevezőre jutottunk abban, hogy mindketten az orvosi hivatás mellett zenei álmokat is kergettünk. Gyuri ezt remekül megvalósította. A kezdeti próbálkozások után nagy karriert futott be, önálló reggeli műsort vezet, milliók hallgatják jól hangzó bariton hangját. Dr. Boross, tehát nemcsak délután rendel az ortopédián és gyógyít sebészeti betegeket, hanem reggel is, ahol nemcsak orvosi témákat moderál, hanem a zene világával hangulatot javít, lelkeket gyógyít. 

Remek műsorvezető, igazi riporter, több alkalommal konferált zenekarunk, a DrRock koncertjein. Ahogy mondani szokás jó vele egy színpadon állni. Gyurinak van még egy harmadik arca is. Televíziós riporterként is számos sikert elkönyvelt. Riportfilmjei az M1-en és még számos csatornán mentek, jelenlegi önálló egészség magazin műsorát, a Nagyvizit-et remekül vezeti. A műsor előtt mindig alaposan felkészül riportalanyaiból, átgondolja kérdéseit, jól reagál a válaszokra. Megtiszteltetés számomra, hogy Dr. Boross-t, Gyurit a barátomnak nevezhetem.

Dr. Kádas István PhD,
Sebész-traumatológus főorvos
Dr.Rock zenekar énekes-gitárosa

 

Nem sok olyan embert ismerek, aki egyszerre tud két dolgot igazán jól csinálni. Dr. Boross azon kevesek egyike, aki kiváló orvos, kézsebész és emellett nagyszerű műsorvezető, szerkesztő. Büszke vagyok rá, hogy közel 10 éve ismerjük egymást és barátomnak mondhatom! Gyuri! Gratulálok, és további nagyon-nagyon sok sikert kívánok!

Pinyó, alias: Dr. Kolyvek István aneszteziológus szakorvos, a dr.Rock együttes szólógitáros, énekese.

 

Autózás közben – a 90-es években – az egykori Sztár Rádió volt a kedvencem. Később átpártoltam egy olyan rádióhoz, amely kezdetben csak az 50-es, 60-as 70-es évek zenéit játszotta. Amikor változtattak és a kedvenceim zeneszámai egyre ritkultak, elhagytam őket is. Tévelyegtem az adók között, vagy inkább CD-t hallgattam. Majd felfedeztem a Sztár fM-et. Kikapcsolt, jó emlékeket keltett és a médiában szokatlan módon pozitív, értelmes, intelligens üzeneteket küldött, hibátlan magyar nyelven.

Kezdetben ugyan disszonáns érzésekkel hallgattam a telefoncsengés után bejelentkező asszisztensnőt, aki Dr. Boross rendeléséről tájékoztatott, de ez nem volt nagy ár a műsorokért. Ahhoz már kezdünk hozzászokni, hogy a média a nyilatkozó orvosoknál nem írja ki a dr. megjelölést, még akkor sem, ha ezt a téma megkívánná, de az, hogy egy műsorvezető az orvos látszatát keltse kicsit zavart, mindaddig, amíg ki nem derült számomra is, hogy ez nem csak egy jó marketing-fogás, hanem valóság.

Ekkor már minden a helyére került. Egyre nagyobb csodálattal figyeltem, hogy egy zenés, kikapcsolódást adó, szórakoztató műsorban hogyan lehet az emberek jelentős részét érintő problémákról hírt adni, kedvet csinálni és egészségre nevelni úgy, hogy a hallgató azt ne tehernek, hanem megfogadható, a kellő pillanatban esetleg jól használható segítségnek vegye.

A kellemes emlékeket keltő, rendkívül jól szerkesztett zeneszámokba ágyazott, a profizmus minden jelét hordozó műsorok mindenki számára érthető orvosi üzenetei meggyőzően mutatják, hogy az igen rossz népegészségügyi mutatók javítására tett erőfeszítéseinkben, váratlanul is, igazi szövetségesekre lelhetünk.

Dr. Somogyvári Zsolt PhD., MSc.
az Országos Egészségfejlesztési Központ
korábbi főigazgatója

 

Dr. Boross-t először szakmai együttműködésünk során ismertem meg. Kézsebészeti és ortopéd/traumatológiai  szakmai ismerete komoly felkészültségről, gyakorlatról tanúskodik, több műtétjében vettem részt, kézmozdulatai biztosak és határozottak.

Amit orvosi tevékenységében legfontosabbnak vélek, az a betegek iránti empátia, az udvarias nyugodt modor, amivel fogadja, és egyben már kezeli is betegei lelkivilágát.

Aztán egyszer elhívott egy TV-s műsorába, és egy órát úgy elbeszélgettünk, hogy észre se vettem az idő múlását. Nos, műsorvezetése közben ugyanazt a derűt és nyugalmat éreztem, amit betegei érezhetnek. Stílusa rádiósként is nyugodt, de vidám, hallgatóival közvetlen, oldja a feszültséget, kellemes környezetet teremt maga körül.

Dr Váczi Gábor Ph.D.
Ortopédsebész Főorvos
Telki Kórház

 


Hírek, érdekességek

A legjobb zenék, Dr. Boross kedvencei – már CD-n is!

2014. dec. 05.1 hozzászólás

A Dr. Boross kedvenceit tartalmazó válogatás CD-t az alábbi üzletekben és webáruházakban vásárolhatja meg: Lemezkuckó CD bolt – http://lemezkucko.hu/ Rockdiszkont CD bolt – http://www.rockdiszkont.hu/ CDBT … Tovább a bejegyzéshez »

Dr. Boross rendel!

2014. Már. 03.34 hozzászólás

Dr. Boross rendel – zenés műsorom 2011 és 2018 között volt hallható a Lánchíd Rádióban, minden hétköznap délután, 2 és 4 óra között! A hatvanas, … Tovább a bejegyzéshez »

Várom Önöket magánrendelésemen!

2014. Már. 03.4 hozzászólás

Szeretettel várom kedves jelenlegi és leendő Pácienseimet ortopéd,- kéz- és baleseti sebészeti magánrendelésemen! Az Affidea Mammut Egészségközpontban a mozgásszervi betegségek korszerű vizsgálatát és kezelését biztosítom … Tovább a bejegyzéshez »