Média szakemberek véleménye rólam és munkámról:

Reggelente a rádióból dallamok, ritmusok szólnak, ám nem mindegy „a Hang, a Sound” sem. A prezenter lehet „hűvösen távolságtartó” – „sznob” – „jópofa”, de lehet „közvetlen egyéniség. DrBoross azon kevesek közé tartozik, akit ez utóbbi kategóriába sorolok. Ugyanazon a hullámhosszon vagyunk, hozzám beszél, azonosul a zene stílusával, informál, tanácsokat ad.  Szívesen hallgatom. Varázsát megfejteni azonban nem tudom. Ő persze biztosan ismeri fortélyait és ha ezek nem titkosak, érdemes lenne receptre írni, ezzel a mércét magasabbra tenni.

Komjáthy György

 

Azért kedvelem Dr. Boross-t, mert megvalósította azt, amit kevesen tudnak: orvosi hivatása a test gyógyítása, melyre sokan hálával gondolnak, választott kedvtelése a rádiózás, amit olyan színvonalon teljesít, amellyel a lelkeket is képes szórakoztatva gyógyítani. Gratulálok, és további sikereket kívánok!

Barátsággal: Dr. Orodán Sándor, Elnök
Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete

 

 

Ez a szakma – a rádiózás – egész embert kíván, ezt mindenki tudja, akinek már csörgött a telefonja éjfél után adáshiba miatt, akit hívtak családi ebéd közben, mert egy zene halkabban szólt a kelleténél, akit rángattak már ki szülőszobából, mert a műsorvezető nem tudta, mit konferáljon.

Az orvosi hivatás ebből a szempontból nagyon hasonló, az is egész embert kíván. Egy orvosnak soha nincs magánélete, ő akkor is orvos, amikor nyaral, utazik, iskolai ünnepségen tapsol, színházban ül.

Boross Gyuri, azaz Dr. Boross – mindkét szakmában egész embernek bizonyul. Nem láttam még ilyen elképesztő elhivatottságot és teherbírást, reggel 5-től éjfélig tartó hajtást – vidáman, jókedvűen, mindig kiszámítható megbízhatósággal. Benne két ember lakozik, egymással óriási harmóniában: az orvos és a rádiós. Elképesztő párosítás.

Szever Pál, rádiós szakember

 

Dr. Boross, vagy, ahogy mi hívjuk, a Doki? Hogy mi ugrik be elsőként róla? Jó srác! Komplex Pali! Precíz, pontos, megbízható, tele van tervekkel, ötletekkel. A SZTÁR Sportnál dolgoztunk együtt, főszerkesztőként nem tudtam olyat kérni tőle, amit ne teljesített volna. Sikeres, eredményes, és népszerű orvosi rovatot vitt, teljes odaadással! Minden problémát orvosolt. Sőt! Az anyósomat is meggyógyította! Közvetlen, földön járó ember! Nem véletlen, hogy én is a 102.1-et hallgatom!

Buzgó József, Nemzeti Sport főszerkesztő

 

Először sokan furcsálltuk, hogy orvosi végzettséggel, hogyan vonzódhat valaki ennyire egy látszólag ilyen távoli terület, a média világa felé?!!  Közeli munkatársként, televíziós munkáját látva aztán rájöttem, hogy ha valaki így csinálja, ilyen szeretettel, megszállottként és persze profi szinten, mint Gyuri, azaz DRBOROSS (így egyben….), akkor máris nincs is olyan távol egymástól a két terület, hisz orvosként a testet, riporterként és műsorvezetőként pedig sokak lelkét és hangulatát „gyógyítja”, javítja…

Kővári Tamás
A Magyar Televízió volt felelős szerkesztő-rendezője

 

Dr Borossról először a testvéremtől hallottam: reggelenként csak őt hallgatom!  Remek zenék, jó szöveg… jól indul vele a napom. Bent nálunk is mindenki őt hallgatja, végre valaki értelmesen szól hozzánk, nem hablatyol össze-vissza, és nem röhög a saját hülyeségein! Ja és a hangja alapján nagyon szexi lehet!

Aztán meghallgattam. Tetszett! Megkerestem.  Volt egy űr az életünkben, tudniillik évekig vezette dr. Boros Dezső a „Nagyvizit” című műsort, aztán itt hagyott minket – meg mert halni!  Furcsa, bizarr ötletem, hogy dr. Borosstól dr. Boross vegye át a műsort, bevált. Innentől kezdve dr Boross már a DIGI-n is rendelt.

Szerettem, ahogy felkészült az adásokra.  Leellenőrizte a vágóképeket. Ahogy a műsor fonalát felfűzte. Magam is sok témát feldolgoztam egészségügyi területen évek óta, de hát én a naiv néző szemével kérdezek. Ő szakember, de mégis tud a nézők felöl közelíteni, nem szakmázza túl, megértjük mi is. Láttam őt társaságban, láttam a rajongók között,  ugyanazt a kiegyensúlyozottságot, profizmust véltem felfedezni minden alkalommal. Hál’ istennek, nem kerültem még a kezei közé, vagyis a kése alá, bár tudom, ott sem okozna csalódást. Ja, és azóta reggelente én is csak őt hallgatom!  Remek zenék, jó szöveg… jól indul vele a napom.

Paor Lilla, Főszerkesztő, DIGI TV

 

Amikor Dr. Boross átvette a Sztár FM reggeli műsorának vezetését, voltak bennem olyan érzések, hogy a távozó B.Tóth László pótlása nem lesz könnyű feladat. Kicsit hasonlított a helyzet arra, amikor a Skorpió együttes trióvá alakult és – az akkor még kevesek által ismert – Papp Tamás ült a dobok mögé. Az első koncert előtt – mi nézők – azt találgattuk, megoldja-e? Nos, Tamás is, Gyuri is megoldotta.

Olyan hangvételű lett a műsor, mely bejön az úgynevezett célcsoportnak, vagyis annak a korosztálynak, akiknek a rádió vezetése szánja programot. Nagy fegyvertény viszont, hogy tetszik a fiatalabbaknak, bejön a nőknek és nem tekertetik el a szülőkkel az állomáskeresőt a gyerekek sem. Nagy dobás volt, gratulálok!

Kicsivel később, amikor az orvosok diagnosztizálták nálam a "tenisz könyök" nevű – igen kellemetlen – betegséget, akkor kollégái tanácsára Boross Gyurihoz, mint orvoshoz fordultam. Körültekintően megvizsgált, felvázolta a lehetőségeket és közösen kiválasztottuk a legcélravezetőbb megoldást, az injekciót. Én, aki már a tű látványától rosszul vagyok és a saját temetésem körülményeit kezdem tervezni, nem éreztem semmit. Az ápolónő pedig nem találta a szúrás helyét, ahová a vattát tehetné. Azóta hetente kétszer tudok teniszezni, fájdalmak nélkül. Tehát Dr. Boross ezt is megoldotta. Köszönöm!

Szegő Tibor

 

Boross Gyurit (mert mi így hívtuk akkoriban Dr. Boross-t) fiatal médiaszakos hallgatóként ismertem meg, aki már szakvizsgázott orvosként döntött úgy, hogy a médiában is szeretne boldogulni. A Sztársáv című műsorom szerkesztőjeként személyében megbízható, szorgalmas kollégát ismertem meg, és ami nem mellékes, zenei ízlésünk is nagyon közel állt egymáshoz. Később az élet a Juventus – Sztár fM időszakban újra egymás mellé sodort minket. Meg kell jegyeznem, hogy közben orvosként is koccantunk, szerencsére Dr. Boross-nak köszönhetően gyógyultan távoztam…

Örömmel látom, hogy az a munka, amit hajdan, közel 10 éve együtt kezdtünk el, mára beérett, Gyurit sikeres médiaszakemberként, és orvosként is elismerik, szeretik és megbecsülik.

Várkonyi Attila,
DJ. Dominque

 


Hírek, érdekességek

A legjobb zenék, Dr. Boross kedvencei – már CD-n is!

2014. dec. 05.1 hozzászólás

A Dr. Boross kedvenceit tartalmazó válogatás CD-t az alábbi üzletekben és webáruházakban vásárolhatja meg: Lemezkuckó CD bolt – http://lemezkucko.hu/ Rockdiszkont CD bolt – http://www.rockdiszkont.hu/ CDBT … Tovább a bejegyzéshez »

Dr. Boross rendel!

2014. Már. 03.34 hozzászólás

Dr. Boross rendel – zenés műsorom 2011 és 2018 között volt hallható a Lánchíd Rádióban, minden hétköznap délután, 2 és 4 óra között! A hatvanas, … Tovább a bejegyzéshez »

Várom Önöket magánrendelésemen!

2014. Már. 03.4 hozzászólás

Szeretettel várom kedves jelenlegi és leendő Pácienseimet ortopéd,- kéz- és baleseti sebészeti magánrendelésemen! Az Affidea Mammut Egészségközpontban a mozgásszervi betegségek korszerű vizsgálatát és kezelését biztosítom … Tovább a bejegyzéshez »